Sidor

fredag 2 december 2011

Hemsjukvård

Hemsjukvård får man från neonatal om man behöver ha sondmatning hemma eller syrgas. I vårt fall var det sondmatning då amningen inte kommit igång helt. Det är ju inte så lätt när man är liten...
Så hem fick vi med oss sondsprutor, lackmuspapper (anv för att testa så sonden sitter rätt i magen), bröstpump och annat som behövs. Nu skulle vi klara det själv! Härligt och Lite skrämmande på samma gång! Nu skulle de komma hem till oss varannan dag och väga honom och om vi behövde hjälp med någonting. Den första tiden handla det mycket om att gissa hur mkt han fått i sig vid amning för att sedan sonda resten, inte så lätt när man inte har våg hemma!

Efter typ en vecka så blev det mer å mer svårt att sonda lillen, han blev orolig, ont i magen? och kräktes....hrm...han kanske äter mer än vad vi tror?  Vi testa att bara amma, fria tider, och han klara det galant! Då drog de sonden! Gången efter fick vi komma till sjukhuset och bli utskrivna, exakt nästan en månad efter hans födelse. Så skönt!

Över till något helt annat! Sma´rta jag har lyckats sabba alla mina kontakter på iphonen....kalla  om arg! Någon som har tips hur man skulle kunna hitta dom igen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar